NEWS.

Search Our Site

Red Bull Art of Motion 2021

Ο κορυφαίος freerunning θεσμός επιστρέφει στη χώρα μας το Σάββατο 10 Ιουλίου, δίνοντας για πρώτη φορά ραντεβού στην καρδιά του Πειραιά, το Μικρολίμανο. Ο online qualifier, ανοιχτός για αθλητές από όλο τον κόσμο, μόλις ξεκίνησε, δήλωσε τώρα συμμετοχή!

Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Το Red Bull Art of Motion επιστρέφει το 2021 και οι καλύτεροι freerunners του κόσμου θα αναμετρηθούν σε μια μοναδική πίστα και αλλά και σε μια ολοκαίνουρια τοποθεσία, στην καρδιά του Πειραιά, στο Μικρολίμανο. Ένα από τα πρώτα λιμάνια της Αττικής με την αμφιθεατρική Καστέλα να υψώνεται γύρω του θα φιλοξενήσει τον κορυφαίο freerunning διαγωνισμό, εκεί όπου οι 18 καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα αναδείξουν τα skills τους εν πλω!
Πιο συγκεκριμένα, η 8η χρονιά του Red Bull Art of Motion στη χώρα μας θα διεξαχθεί επάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών! Το μοναδικό σκηνικό σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά, θα συμπληρώσουν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών και καλεσμένων.
Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό. Ο πρώτος είναι μέσα από την εφαρμογή του Red Bull Art of Motion, όπου και ανεβάζεις ένα βίντεο με την συμμετοχή σου για τον Online Qualifier. Όλες οι πληροφορίες βρίσκονται παρακάτω.Τι χρειάζεται να ξέρεις για τον Online Qualifier
Ο Online Qualifier του Red Bull Art of Motion Mikrolimano ξεκινάει στις 14 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαΐου 2021. Το μόνο που χρειάζεται για να δηλώσεις συμμετοχή είναι να ανεβάσεις το λινκ με το καλύτερό σου freerunning video και να συμπληρώσεις όλες τις πληροφορίες που αναγράφονται στην φόρμα στο RedBullArtofMotion.com. Το βίντεο πρέπει να είναι μέχρι 90 δευτερόλεπτα και πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που αναγράφονται παρακάτω.
Μέσα από τον Online Qualifier, 12 freerunners από όλο τον κόσμο(κορυφαίοι 6 από την Open κατηγορία και 6 από τη γυναικεία κατηγορία) θα κερδίσουν μία θέση στο Red Bull Art of Motion στο Μικρολίμανο, στις 10 Ιουλίου του 2021.

Ο Δημήτρης "DK" Κυρσανίδης στο ιστιοφόρο του Red Bull Art of Motion
Κανονισμοί βίντεο
Διάρκεια: Το βίντεο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 90 δευτερόλεπτα (αν το βίντεο είναι μεγαλύτερο θα μετρηθούν στην βαθμολόγηση μόνο τα πρώτα 90).
Θα πρέπει να εστιάζει πάνω στον/στην αθλητή/τρια.
Μόνο ένα άτομο (ο/η αθλητής/τρια) θα πρέπει να φαίνεται πως αγωνίζεται.
Το πρόσωπο του συμμετέχοντα θα πρέπει να είναι εμφανές καθ’ όλη την διάρκεια το βίντεο (τουλάχιστον μία φορά σε κάθε σκηνή).
Όλες οι σκηνές του βίντεο θα πρέπει να έχουν τραβηχτεί σε εξωτερικό χώρο, όχι σε κάποιο γυμναστήριο ή/και οποιανδήποτε άλλο ελεγχόμενο χώρο.
Τα crash pads απαγορεύονται.
Δείξε τις προσγειώσεις σου. Όλες οι προσγειώσεις θα πρέπει να είναι εμφανείς.


Τα κριτήρια
Οι κριτές θα επιλέξουν τα 12 καλύτερα βίντεο βάσει των παρακάτω.
Δημιουργικότητα: Χρησιμοποίησε το σώμα σου και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι όσο πιο δημιουργικά μπορείς.
Δυσκολία:  Κάνε κινήσεις που θα ξεχωρίσουν και εντυπωσίασε τους κριτές.
Flow: Συνδύασε τις κινήσεις σου και προτίμησε lines που έχουν ροή από το να δείχνεις μεμονωμένα κόλπα.
Εκτέλεση: Δείξε στους κριτές ότι έχεις τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεών σου. Φρόντισε να τους δείξεις ασφαλείς και «καθαρές» προσγειώσεις, πράγμα το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τους κριτές.
Συνολική απόδοση: Δείξε μας τι έχεις, αφού αυτή είναι η ευκαιρία σου να κερδίσεις μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους freerunners του κόσμου!
Ποιοι θα είναι οι κριτές στο Red Bull Art of Motion;
Οι Pavel (Pasha) Petkuns , Sergio Cora, Kie Willis, Luis Alkmim and Sydney Olsοn θα κρίνουν την συνολική απόδοση και ο Patrick Morawetz θα επιβλέπει σαν ο κύριος κριτής.
Αν δεν τα καταφέρεις δεν πειράζει, θα έχεις ακόμα μια ευκαιρία στον onsite qualifier!

Onsite Qualifier:
Βήμα 1: Onsite Qualifier – Φάση A
Για να εξασφαλίσεις την θέση σου στον onsite qualifier, θα χρειαστεί να συμμετάσχεις στην Φάση A.
Ημερομηνία:  7 Ιουλίου 2021
Ώρα: 11:00 EEST
Τοποθεσία: Πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς
Ποιος μπορεί να πάρει μέρος;  Η Φάση A είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε είναι άνω των 16 ετών και έρθει να εγγραφεί από τις 09.00πμ μέχρι τις 11.00πμ, εφόσον έχει συμπληρώσει και υπογράψει το σχετικό participant disclaimer. Για τους συμμετέχοντες με ηλικία από 16-18 ετών θα χρειαστεί προϋπογεγραμμένο το participant disclaimer από κάποιον γονέα ή κηδεμόνα θεωρημένο από τα ΚΕΠ.
Οι όροι και ο τρόπος βαθμολόγησης από τους κριτές θα γίνουν γνωστά την ημέρα του προκριματικού, εσύ απλά πρέπει να έρθεις και να μας δείξεις τις ικανότητές σου!
Κριτήρια επιλογής: Από την Φάση Α θα επιλεγούν 20 αθλητές/τριες για να διαγωνιστούν στην Φάση Β που θα λάβει χώρα αργότερα την ίδια μέρα.
Βήμα 2: Onsite Qualifier – Φάση B
Στον onsite qualifier που θα λάβει χώρα αργότερα την ίδια μέρα οι κριτές θα κρίνουν τους διαγωνιζόμενους με τα ίδια κριτήρια που θα υφίστανται στην κύρια εκδήλωση: Creativity, Difficulty, Flow, Execution και Overall Performance.
Ώρα: 17:00 EEST
Οι αθλητές/τριες που θα προκριθούν από τον πρώτο γύρο του qualifier θα διαγωνιστούν για δεύτερη φορά και οι καλύτεροι τρεις θα κερδίσουν μία θέση στο Red Bull Art of Motion.
Σημείωση: Οι 3 νικητές του Onsite Qualifier θα ταξιδέψουν στον Πειραιά με όλα τα έδοδα πληρωμένα.
Διαδικασία Πρόκρισης
Συνοψίζοντας, η διαδικασία πρόκρισης χωρίζεται σε τρεις φάσεις που οδηγούν 18 αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου στο Μεγάλο Τελικό, στις 9 Ιουλίου στο Μικρολίμανο. Εκεί θα συναντηθούν οι 3 φιναλίστ του Red Bull Art of Motion 2019 (Ματέρα, Ιταλία), οι 12 νικητές (6 άντρες, 6 γυναίκες) του Online Qualifier, και τέλος 3 ακόμα freerunners που θα προκριθούν μέσω του Onsite Qualifier.

Red Bull Art of Motion

Δες το LIVE!
Δες τους καλύτερους freerunners του κόσμου στο μεγαλύτερο διαγωνισμό freerunning της χρονιάς που θα λάβει χώρα σε ένα μοναδικό σκηνικό πάνω σε πανέμορφα ιστιοφόρα!
Σάββατο 10 Ιουλίου: Δες LIVE τον μεγάλο τελικό του Red Bull Art of Motion στο Red Bull TV
Θες να το δεις από κοντά;
Παίξε στο διαγωνισμό και διεκδίκησε τις καλύτερες θέσεις!

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new