NEWS.

Search Our Site

World First: Καταλανός kayaker κάνει κατάβαση καταρράκτη πάγου 20 μέτρων

Ζήσε την απίστευτη πτώση 20 μέτρων του Aniol Serrasolses από το παγετώδες αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας.

Σβάλμπαρντ, Νορβηγία - Σε έναν ιστορικό άθλο, ο περιπετειώδης Καταλανός και κορυφαίος αθλητής kayak Aniol Serrasolses κατέκτησε την υψηλότερη πτώση καταρράκτη παγετώνα στον κόσμο στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας.

 

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις:

Ο Aniol Serrasolses και η ομάδα του ξεκίνησαν μια απαιτητική αποστολή στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της γης, ξεκινώντας με ένα 36ωρο θαλάσσιο ταξίδι από το Longyearbyen στον παγετώνα Bråsvellbreen.

Ο Aniol Serrasolses παρακολουθεί έναν θαλάσσιο λέοντα ενώ κωπηλατεί στον Αρκτικό Ωκεανό κοντά στο παγόβουνο Austfonna, στο Σβάλμπαρντ στις 4 Αυγούστου 2023.

Kayak μαζί με έναν θαλάσσιο λέοντα © David Sodomka / Red Bull Content Pool

Η ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών καγιάκ David Sodomka, Aleix Salvat και Mikel Sarasola, ανέλαβε ένα οδοιπορικό 11 χιλιομέτρων στην παγωμένη έκταση της Αρκτικής για να αποκτήσει πρόσβαση στο ποτάμι που οδηγεί στον παγετώδη καταρράκτη.
Καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η ομάδα αντιμετώπισε πολλά εμπόδια. Έπρεπε να κάνει αναρρίχηση σε πολύ δύσκολους τοίχους πάγου, να πλοηγηθεί σε ρυάκια και σχισμές και να χειριστεί τους απρόβλεπτους ποταμούς λευκού νερού που έχουν σμιλευτεί στους πάγους της Αρκτικής.

Ο Aniol Serrasolses κατεβαίνει καταρράκτη ύψους 20 μέτρων από το παγόβουνο Austfonna στον Αρκτικό Ωκεανό, στο Σβάλμπαρντ στις 8 Αυγούστου 2023.

«Είναι σαν να κάνεις καγιάκ σε άλλο πλανήτη» © David Sodomka / Red Bull Content Pool

Αντιμέτωπος με τον πανύψηλο παγετώδη καταρράκτη των 20 μέτρων, ο Aniol Serrasolses ξεκίνησε μια κατάβαση που του εξασφάλισε μια θέση στα χρονικά της ιστορίας του καγιάκ. Αναλογιζόμενος την πρωτοφανή κατάβαση, ο Serrasolses εξέφρασε την έκπληξή του, λέγοντας: «Είναι δύσκολο να βρω τα λόγια για να εξηγήσω αυτό το συναίσθημα. Είναι σαν να κάνεις καγιάκ σε έναν άλλο πλανήτη. Χωρίς αμφιβολία, είναι το πιο μοναδικό καγιάκ που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου».
Αντιμετωπίζοντας ένα τόσο απρόβλεπτο αρκτικό περιβάλλον, ο Serrasolses σημείωσε: «Βρισκόμασταν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ένα εντελώς απρόβλεπτο μέρος. Γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνο ήταν, αλλά όταν κοιτάς γύρω σου όλα έβγαζαν νόημα».
 

Ο Aniol Serrasolses κατεβαίνει καταρράκτη ύψους 11 μέτρων από το παγόβουνο Austfonna στον Αρκτικό Ωκεανό, Σβάλμπαρντ στις 6 Αυγούστου 2023.Ήταν όλα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς © David Sodomka / Red Bull Content Pool

Η κατάβαση, που ονομάστηκε «Σκάλα του Φίλιππου», τιμά τη σταθερή αλληλεγγύη και το συλλογικό πνεύμα της ομάδας. Το όνομα αυτό συμβολίζει την ουσιαστική υποστήριξη και την ενότητα που ήταν πολύ σημαντικά για την επίτευξη αυτού του αξιοσημείωτου κατορθώματος.
Ένα άλλο βασικό στοιχείο για την επιτυχία αυτού του άθλου ήταν η συνεργασία με την Prada Linea Rossa, τη δημιουργό του τεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποίησε ο Serrasolses για να αντιμετωπίσει τις σκληρές συνθήκες της Αρκτικής. Τα ρούχα που επέλεξε ο αθλητής ανήκουν στη νέα συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023 του ιταλικού οίκου.
 

Ο Aniol Serrasolses εκτελεί ένα kickflip σε άγνωστο ποτάμι στο Ice cap κοντά στο Kangerlusuaq, Γροιλανδία, 20 Ιουλίου 2022.

Kickflip στα παγωμένα νερά της Γροιλανδίας © David Sodomka / Red Bull Content Pool

Αυτό το εξαιρετικό κατόρθωμα θα παρουσιαστεί στο «Ice Waterfalls», ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο Red Bull TV. Η ταινία υπόσχεται να καταγράψει το ιστορικό ταξίδι του Serrasolses, προσφέροντας μια ματιά στις δοκιμασίες και τις επιτυχίες αυτής της απαράμιλλης περιπέτειας του καγιάκ.
Δες τον Aniol Serrasolses να αντιμετωπίζει τον τρομερό παγετώνα του Σβάλμπαρντ με μια ιστορική πτώση καταρράκτη 20 μέτρων εδώ.

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new