RANDOM.

Search Our Site

Τα 10 πιο παράξενα μέρη του πλανήτη

Από τον Καναδά μέχρι την Ιαπωνία και από το Ιράν μέχρι τις Φιλιππίνες, μια λέξη σου έρχεται στο νου “Δέος” ! Πρόκειται για μέρη που μοιάζουν σαν να βγήκαν από ταινία Επιστημονικής Φαντασίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

1. Spotted Lake, Καναδάς


Η πουά λίμνη στο Καναδά θεωρείται από τους ντόπιους σαν ένα ιερό μέρος και είναι εύκολο κανείς να καταλάβει το γιατί! Το καλοκαίρι το νερό της λίμνης εξατμίζεται και δημιουργούνται πολύχρωμα κοιτάσματα ορυκτών που συνθέτουν εντυπωσιακές εικόνες. Η λίμνη έχει υψηλή περιεκτικότητα από διάφορα ορυκτά, πυκνές ποσότητες θειικού μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου και θεωρείται ότι περιέχει ιαματικά νερά.

 

2. Thor’s well, ΗΠΑ


Το πηγάδι του Thor στο Oregon των Η.Π.Α είναι πραγματικά ένα από τα αξιοπερίεργα της φύσης. Το σερφ σε αυτή την περιοχή του ωκεανού είναι μοναδική εμπειρία. Όποιος “πέφτει” μέσα στο “πηγάδι” εκτοξεύεται αμέσως ψηλά

 

3. Badab-e-Surt, Ιράν


Αυτό το γραφικό μέρος στο βόρειο Ιράν είναι το αποτέλεσμα ενός φυσικού φαινόμενου που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών. Οι θερμές πηγές με το έντονο κόκκινο χρώμα είναι υψηλής περιεκτικότητας οξειδίου του σιδήρου.

 

4. Όρη Tianzi, Κίνα


Τα όρη Τιανζί ( «γιος του ουρανού») ίσως σας φαίνονται γνώριμα γιατί ήταν η έμπνευση για τα πλωτά βουνά στην ταινία Avatar. Η παρουσία πολλών κατακόρυφων στηλών από ασβεστόλιθο που καλύπτονται από πλούσια βλάστηση και είναι συχνά τυλιγμένα στην ομίχλη κόβουν την ανάσα. Τα βουνά βρίσκονται βορειοδυτικά της επαρχίας Χουνάν της Κίνας και καλύπτουν μια περιοχή 67 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου η μετακίνηση γίνεται με τελεφερίκ

 

5. Socotra Island, Υεμένη


Θεωρείται ως ένα από τα πιο εξωγήινα μέρη στο πλανήτη λόγω των τοπίων του που μοιάζουν με sci-fi ταινία . Αυτό το απομακρυσμένο νησί έχει μια μοναδική βιοποικιλότητα ! Φυτά και δέντρα που βρίσκονται στην Σοκότρα δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά της Σοκότρα είναι το δέντρο "αίμα του δράκου" , το οποίο θεωρείται από τους αρχαίους κατοίκους του νησιού ως φάρμακο για όλες τι ασθένειες. Το συγκεκριμένο δέντρο μακριά μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, αλλά από κάτω μοιάζει με τεράστιο μανιτάρι.

 

6. Chocolate Hills of Bohol Island, Φιλιππίνες


Περίπου 1.770 σοκολατένιοι λόφοι προκαλούν θαυμασμό γιατί μοιάζουν σαν να τους σχεδίασε αρχιτέκτονας και τους ζωγράφισαν οι καλύτεροι καλλιτέχνες. Οι λόφοι κερδίζουν το ψευδώνυμό τους «σοκολατένιοι» στην εποχή της ξηρασίας, όταν το φύλλωμα τους γίνεται από καταπράσινο καφέ.

 

7. Fly Geyser, Νεβάδα, ΗΠΑ

Ο απόκοσμος θερμοπίδακας Fly Geyser που βρίσκεται στην έρημο Black Rock στην Νεβάδα των ΗΠΑ. μοιάζει με εξωγήινο σκηνικό βγαλμένο από έναν άλλο κόσμο και ο θερμοπίδακας εκρήγνυται έως πέντε πόδια ψηλά και αυξάνεται από αρκετές ίντσες κάθε χρόνο. Ο θερμοπίδακας βρίσκεται σε ιδιωτική έκταση όπου απαγορεύεται η είσοδος στο κοινό, παρά τις προσπάθειες διαφόρων οργανώσεων να αγοράσουν τη γη ή να επιτύχουν ένα συμβιβασμό.

 

8. Cat Island, Ιαπωνία


Ονομάζεται Αοσίμα και αρκεί μια σύντομη διαδρομή με το φέρι από την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, Tashirojima για να φτάσει κανείς! Έχει πληθυσμό 20 κατοίκους δηλαδή μικρότερο από τις 120 γάτες που μένουν εκεί! Αρχικά οι γάτες είχαν ενθαρρυνθεί γιατί στο νησί παράγεται το μετάξι και τα ποντίκια είναι ένα φυσικός θηρευτής του μεταξοσκώληκα. Ζωόφιλοι σπεύδουν από όλη την Ιαπωνία, αλλά και από άλλα μέρη ώστε να θαυμάσουν αυτό το φαινόμενο. Οι Ντόπιοι ψαράδες τις θεωρούν ως καλή τύχη και το νησί έχει ακόμη και ένα ιερό για τις γάτες. Είναι αυτονόητο ότι δεν επιτρέπονται τα σκυλιά.

 

9. The Nazca Lines, Περού


Οι αριθμοί των ζώων και γεωμετρικά σχήματα χαραγμένα από την αρχαία Νάζκα στο Περού αποτελούν ένα από τα πιο μυστηριώδη και ανεξήγητα «μνημεία» που άφησαν πίσω τους οι αρχαίοι πολιτισμοί της Νότιας Αμερικής. Ορατά μόνο από τον αέρα ή από ένα μεταλλικό πύργο δίπλα από την εθνική οδό, μερικά από τα ανεξήγητα σχήματα είναι μέχρι 200 ​​μέτρα σε μήκος και κάθε ένα εκτελείται σε μια ενιαία συνεχή γραμμή.

 

10. Glass Beach, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Αυτή η λαμπερή γυάλινη παραλία στην Καλιφόρνια έχει μια ιδιαίτερη ιστορία καθώς ξεκίνησε ως... χωματερή! Οι τόνοι απορριμμάτων και έως αποτέλεσμα σχημάτισαν με την πάροδο του χρόνου πολύχρωμα βότσαλα και η παραλία έγινε ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.


Επιμέλεια: Αναστασία- Ισαβέλλα Μητακάκη

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new