NEWS.

Search Our Site

Δες το συναρπαστικό εναέριο ταξίδι του Valentin Delluc στο  έρημο χιονοδρομικό κέντρο Avoriaz

Ο Γάλλος speedrider μαγεύει με τα κόλπα του σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα! Ο Valentin Delluc, ένας από τους καλύτερους speedriders του πλανήτη, επισκέφτηκε το ερημικό γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο της Avoriaz και εκτέλεσε μια σειρά από εντυπωσιακές φιγούρες για το νέο του project.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

- Ο Delluc ξεκίνησε την καριέρα του στο freeskiing και στο paragliding. Στην πορεία αποφάσισε να συνδυάσει τα δύο σπορ, για να εξελιχθεί γρήγορα σε έναν από τους
κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως, πράγμα που επιβεβαιώθηκε το 2014 με την κυριαρχία του στο Speedriding Tour.

- Πηδώντας από καλώδια ανελκυστήρων σε βαρέλια και τοίχους, ο Delluc μετέτρεψε το έρημο γαλλικό θέρετρο σε παιδική χαρά και επιχείρησε εντυπωσιακά κόλπα που δεν είχε κάνει ποτέ στον παρελθόν!
- Ο 28χρονος αποκαλύπτει: "Είχα επισκεφτεί το κέντρο το 2016 για κάποιο άλλο project και γνώριζα ότι είχε πολλές δυνατότητες. Οι περιορισμοί και το γεγονός ότι τα lifts είναι κλειστά για το κοινό, ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να δοκιμάσω κάτι ακόμα πιο προχωρημένο. Έκανα πολύ freestyle όταν ήμουν νεότερος και ήθελα να αναδείξω αυτήν την πλευρά του speedriding.


- Ήταν ένα τεράστιο τεχνικό επίτευγμα, καθώς ο Delluc και η ομάδα του χρειάζονταν εξουσιοδότηση για να αγγίξουν τις στέγες των κτιρίων, καθώς και για να βρουν πού να τοποθετήσουν όλα τα άλματα.

- Όσον αφορά τα νέα κόλπα, εξηγεί: "Είχα καταφέρει να γλιστρήσω σε καλώδια από lifts στο παρελθόν, αλλά αυτό που ήταν πιο τεχνικό εδώ ήταν ότι έπρεπε να σηκώσω τα πόδια πάνω από το άγκιστρο του καθίσματος σε πέντε σημεία (το μέρος μεταξύ των δύο καθισμάτων )
για να διατηρήσω την ταχύτητα μου, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσα να ανέβω αρκετά και υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστώ.

- Ο πραγματικός πονοκέφαλος, ωστόσο, ήταν κάτι άλλο, όπως εξηγεί: "Αυτό που με είχε αγχώσει πραγματικά ήταν το να πηδήξω στον τοίχο. Υπήρχε ένα μπαλκόνι πάνω ακριβώς από τον τοίχο και έπρεπε να καταφέρω να πλαγιάσω το πανί μου ώστε να μην πιαστεί. Είχα δοκιμάσει να κάνω κάτι παρόμοιο σε δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από απότομες πλαγιές αλλά ποτέ μπροστά σε κατακόρυφο τοίχο. Τελικά, το αποτέλεσμα με δικαίωσε!"

- Ο ανεμοστρόβιλος ήταν επίσης μια παράμετρος που χρειάστηκε πολλή προσοχή, ειδικά εφόσον βρισκόμασταν περιορισμένοι στα όρια ενός θερέτρου.

- Σε ψηλές κορυφές, μερικές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ανέμους που έχουν ταχύτητα 30 χλμ / ώρα, αλλά αυτό δεν είναι ανησυχητικό αφού όλα είναι σχεδόν ομαλά και δεν υπάρχουν στροφές, οπότε είναι δυνατό να το διαχειριστούμε. Εκεί, 10 χλμ / ώρα είναι αρκετά για να γίνουν οι συνθήκες πολύ επικίνδυνες. Για να μην χαθώ, έπρεπε να ήμουν βέβαιος για τις συνθήκες ανέμου της πορείας μου. Τότε μόνο ήμουν σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει διευκρινίζει ο Delluc.

RedBull.com

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new