NEWS.

Search Our Site

Paragliding πάνω από τo Σιντριβάνι του Φοινικόδεντρου

Μπορεί να έχεις ακούσει για σιντριβάνια που χορεύουν, αλλά πλέον κάποιοι χορεύουν με τα σιντριβάνια!

Οι επαγγελματίες πιλότοι paragliding, ο Horacio Llorens και ο Rafael Goberna πιέζουν τα όρια τους σε αυτή τη μοναδική πτήση στο Dubai.

O Horacio Llorens και ο Rafael Goberna συνεργάστηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στα εντυπωσιακά γυρίσματα με paragliding στο Palm Fountain στο Pointe, Palm Jumeirah στο Dubai.
Όπως ήταν αναμενόμενο η όλη διαδικασία ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική και παράλληλα η ομάδα εξασφάλισε ορισμένα εντυπωσιακά πλάνα.
Σε αυτή την πτήση δεν θα δείτε τις τυπικές μανούβρες ενός paraglider. Ο Llorens και ο Goberna, εξοπλισμένοι με ειδικά paramotors που τους ανέβασαν στον ουρανό, πέταξαν ανάμεσα στους πίδακες του σιντριβανιού και μάλιστα τόσο κοντά ώστε μπορούσαν να νιώσουν το νερό.“Όλα τα project μπορεί να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Μερικές φορές πηγή έμπνευσης αποτελεί κάτι πολύ θεαματικό, άλλες φορές σε προσελκύει μια πολύ όμορφη τοποθεσία όπου υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες,” μας εξηγεί ο Llorens. “Σε αυτή την περίπτωση ήταν όλα μαζί. Όταν πήγαμε πέρσι τον Δεκέμβριο να ελέγξουμε την συγκεκριμένη τοποθεσία και μας έδειξαν την περιοχή και το σιντριβάνι, είπα απλά, πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα, αυτό είναι το τέλειο μέρος για ένα νυχτερινό project.”

Παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2020 και από τότε το Σιντριβάνι του Φοινικόδεντρου (The Palm Fountain) έχει αναγνωριστεί ως το μεγαλύτερο στον κόσμο. Διαθέτει δύο γιγάντιες πλωτές πλατφόρμες οι οποίες βρίσκονται σε μια λίμνη με θαλασσινό νερό μεγέθους 14.000 τετραγωνικών μέτρων. Το νερό που εκτοξεύεται φτάνει στα 105 μέτρα ύψος και φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό του Dubai με 3.000 led, ενώ οι πίδακες από το σιντριβάνι χορεύουν με γνωστά τραγούδια απ' όλο τον κόσμο και μάλιστα με εντυπωσιακά show να λαμβάνουν χώρα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και κάτοχος ρεκόρ στο βιβλίο Guinness, o Llorens, σε συνεργασία με τον 26χρονο Goberna, συζητούσαν, έκαναν προπονήσεις και σχεδίαζαν χορογραφίες αρκετό καιρό πριν βρεθούν στο Dubai. Όταν βρέθηκαν στα Εμιράτα, μαζί με το υπόλοιπο συνεργείο του project έκαναν προπονήσεις στην έρημο Margham για δύο ολόκληρες μέρες.

Οι δύο αθλητές -σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα ειδικών- σχεδίασαν το πλάνο γι' αυτή τη μοναδική πτήση. Βλέπετε δεν επρόκειτο για μια περίπτωση όπου ξεκινάς και απλά πετάς -έπρεπε να κάνουν προπονήσεις πριν, ενώ εξειδικευμένοι μηχανικοί έκαναν όλους τους υπολογισμούς ώστε η προσπάθεια να είναι απόλυτα ασφαλής και η πτήση τους να παραπέμπει σε χορογραφία.
“Κατά την διάρκεια της προπόνησης είχαμε βγάλει πάνω από 10 διαφορετικές κινήσεις, ενώ στα γυρίσματα αυτοσχεδιάσαμε αρκετές φορές μαζί. Ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική, αν και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία,” μας είπε ο Llorens.
Το paragliding και το paramotor είναι δύο διαφορετικά σπορ. Στο paramotor πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός καθώς ελάχιστα εκατοστά από την πλάτη σου γυρίζει πολύ γρήγορα ένας έλικας. Από την άλλη όμως σου εξασφαλίζει τεράστιες δυνατότητες καθώς μπορείς να πετάξεις προς τα πάνω με ένα απλό άνοιγμα του γκαζιού, ενώ στο paragliding μπορείς να πετάξεις προς τα επάνω μόνο όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες,” εξηγεί ο Llorens. “Φυσικά κατά την διάρκεια της νύχτας το paramotor αποτελούσε την αποκλειστική μας επιλογή προκειμένου να ολοκληρωθεί το project όπως το είχαμε φανταστεί και τελικά λειτούργησε τέλεια.
“Ανάλογα με την ποσότητα βενζίνης που φέρεις στο ρεζερβουάρ, το συνολικό βάρος της πτητικής μηχανής ξεπερνά τα 30 κιλά, αλλά στην περίπτωση μας όπου έπρεπε να έχουμε προβολείς LED, laser, μηχανή καπνού και μπαταρίες... το βάρος που φέραμε στην πλάτη μας ξεπερνούσε τα 50 κιλά που μας δυσκόλευαν σε κάθε απογείωση και σε κάθε προσγείωση.


Και συνεχίζει ο έμπειρος αθλητής: “Πετάγαμε πάνω από την περιοχή για περίπου τρείς ώρες, με πτήσεις που διαρκούσαν 45' η κάθε μία. Μάλιστα κατά την νυχτερινή πτήση μερικές φορές αισθάνεσαι μπερδεμένος καθώς δεν έχεις άρτια ορατότητα, αλλά εμείς ευτυχώς είχαμε επικοινωνία με τους χειριστές του σιντριβανιού και μπορούσαμε να πετάξουμε πιο κοντά στους πίδακες του σιντριβανιού και να γίνουμε μέρος αυτού του εντυπωσιακού show και μάλιστα με ασφάλεια.”
Πηγή: RedBull.com

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new