NEWS.

Search Our Site

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Downhill ξεκινάει

Η ώρα για την οποία ζούμε και αναπνέουμε έφτασε. Κυρίες και κύριοι το παγκόσμιο πρωτάθλημα downhill ξεκινάει με πρώτη στάση στη Λούρδη της Γαλλίας η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των Πυρηναίων και φημίζεται για τα ξενοδοχεία της. 

Τα δεδομένα για το downhill έχουν αλλάξει δραματικά με τον τεχνικό εξοπλισμό να έχει φτάσει στο απόγειό του ενώ τα νέα στάνταρτ του carbon και των 27,5 τροχών φαίνεται να παγιώνονται. Όλα αυτά την στιγμή που οι αναβάτες κάνουν ότι μπορούν για να εξασφαλίσουν εκείνα τα κρίσιμα δευτερόλεπτα που θα κάνουν τη διαφορά. Τέλος οι προσωπικότητες που ακολούθησαν μια πιο χαλαρή και ''rock '' στάση απέναντι στους αγώνες. Η νέα γενιά δεν πίνει μπύρες αλλά κάνει διατροφή συμπεριλαμβάνοντας στην προπόνησή της γυμναστήριο, κούρσες , fitness και ότι άλλο χρειαστεί. Ακόμα και ο βασιλιάς του στυλ Sam Hill ή ο ''αρουραίος '' Bryceland χρειάστηκε να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες για να βγουν μπροστά με τον Josh να μονοπωλεί το περσινό πρωτάθλημα. Ένα μονοπώλιο που θα τεθεί υπό αμφισβήτηση φέτος, όχι μόνο λόγω του τραυματισμού του Bryceland αλλά και της επιστροφής του αλυσοπρίονου made in Canada, Steve Smith.

Ο Steve δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρωτάθλημα του 2014 λόγω τραυματισμού όμως φέτος αποτελεί ένα από τα βασικά φαβορί με τα χρώματα της De vinci ενώ τo Wilson είναι μέχρι στιγμής αλουμινένιο και 27,5.


 

Φυσικά ο Αμερικάνος Aaron Gwin δεν θα αφήσει κανέναν σε ησυχία αφού από τη στιγμή που πήγε στη Specialized δεν έχει καταφέρει να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

Δεύτερη χρονιά για το νέο demo αν και η εταιρία φαίνεται να κάνει αλλαγές τις τελευταίας στιγμής αλλάζοντας τα carbon links με cnc, τα οποία όπως ακούγεται δεν θα βγουν σε παραγωγή.


 

Μαζί του και η κοντή δύναμη από την Αυστραλία Troy Brosnan o οποίος έχει ότι χρειάζεται ένας πρωταθλητής.


 

 

Μεγάλες αλλαγές για τον Βρετανό Danny Hart ο οποίος αποχώρησε από τη Giant για να γίνει ο βασικός πιλότος της Mondraker και να της δώσει την αίγλη που της έλειπε. Αλλαγές φυσικά και στο summum το οποίο από αλουμινένιο έγινε carbon αλλά και 27.5 διατηρώντας φυσικά την forward γεωμετρία για την οποία έγινε γνωστή η Mondaker.


 

 

Μεγάλος παίχτης και ο Γάλλος Loic Bruni o οποίος θα τρέξει εντός έδρας στον πρώτο γύρο με το Lapierre dh727 που παρουσιάστηκε πέρσι εν μέσω του παγκοσμίου για το 2014.


 

Oχι όμως και o Sam Blenksinsop ο οποίος θα τρέξει με την Norco.


 

Σταθερή αξία η οικογένεια Atherton η οποία έχει αφιερώσει τα πάντα στο όνομα της νίκης επιτυχώς μεν για τη Rachel, μερικώς δε... για τον Gee oι οποίοι συνεχίζουν να τρέχουν με τα φτερά της GT και το 27.5 fury.


 

Η ομάδα Crc Nukeproof αποτελούμενη από τον Sam Hill και Mike Jones παρουσίασε ένα νέο αλουμινένιο πρωτότυπο στο Crankworx το οποίο σύμφωνα με φήμες θα αντικατασταθεί με την carbon version σύντομα.


 

Τέλος η Ιntense αν και outsider για αρκετά χρόνια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστράτευσε τον θρύλο Shaun Palmer για να οργανώσει την ομάδα η οποία θα αποτελείται από νέα ταλέντα αλλά και από νέο όπλο το οποίο σύμφωνα με ότι έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο είναι ο αντικαταστάτης του m9 και ονομάζετε m16.

Παρακολουθήστε LIVE τον αγώνα στο link:

http://www.redbull.tv/videos/event-stream-495/downhill-finals#autostart

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new