NEWS.

Search Our Site

4 αθλητές που επέστρεψαν δυνατότεροι μετά από προσωπικές κρίσεις

Ο άσος του σκι Thomas Dressen, ο καγιάκερ Adrian Mattern, ο skateboarder Vladik Scholz και η αλεξιπτωτίστρια Corinna Schwiegershausen διηγούνται σημαντικές ιστορίες από τη ζωή τους.

Και οι τέσσερις από αυτούς τους αθλητές έχουν υποστεί προσωπικές κρίσεις στις οποίες έπρεπε να δουλέψουν με τον εαυτό τους για να βγουν στην άλλη πλευρά. Εδώ μας λένε πώς κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να επιστρέψουν με ιστορίες που εμπνέουν από τη ζωή τους.
Thomas Dressen: Απροσδόκητη βοήθεια
Thomas Dressen

 

Τον Νοέμβριο του 2018, ο τότε 26χρονος επαγγελματίας του σκι Thomas Dressen υπέστη σοβαρό τραυματισμό στη δεύτερη πίστα στο Παγκόσμιο Κύπελλο και έπρεπε να τελειώσει τη σεζόν του.
«Πολλοί ατίπαλοί μου έγραψαν, ενώ ήμουν ακόμα στο νοσοκομείο», λέει ο Dressen. «Διαβάζοντας πώς αντιμετώπισαν παρόμοιες καταστάσεις, μου έδωσαν δύναμη για την επιστροφή».
Την επόμενη σεζόν, ο Dressen κέρδισε σε τρεις κατηφορικές πίστες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ολοκλήρωσε την κατάταξη του Downhill στην δεύτερη γενική κατάταξη.
Adrian Mattern: Επιστρέφοντας μετά από ληστεία

Adrian Mattern

 

«Ήμουν στη Χιλή για καγιάκ, όταν οι κλέφτες πήραν τα πάντα από το αυτοκίνητό μου: κάμερες, φορητός υπολογιστής, τηλέφωνο ... όλα είχαν κλαπεί εκτός από το καλώδιο φόρτισης. «Ως επαγγελματίας αθλητής, ζω μέσα από τα βίντεό μου. Αλλά χωρίς τον εξοπλισμό μου, δεν θα μπορούσα να παράγω κανένα βίντεο», λέει ο Mattern.
«Ήταν καταστροφή. Αλλά τότε είπα στον εαυτό μου:« Κοίτα τι έχεις ήδη επιτύχει – Ξεχώρισες από τη Χαϊδελβέργη και έγινες επαγγελματίας καγιάκερ». Αυτή η θετική ματιά μου έδωσε θάρρος. Έχω δουλέψει παλαιότερα σε εργοτάξια και ως πορτιέρης , έτσι το έκανα ξανά έως ότου μπορούσα να αγοράσω νέο εξοπλισμό. Μέσα σε λίγους μήνες, επέστρεψα στο νερό».

 

Vladik Scholz: Το μεγαλύτερο κόλπο του ήταν να μάθει να σκέφτεται διαφορετικά
Vladik Scholz

«Έσκισα έναν σύνδεσμο στο αριστερό μου πόδι όταν ήμουν 23 ετών. Συνήθως χρειάζονται μερικοί μήνες για να θεραπευτεί, αλλά ο γιατρός παράβλεψε κάποια βλάβη του χόνδρου, η άρθρωση έγινε φλεγμονή και τραυματίστηκα δε θυμάμαι καν για πόσο καιρό. Ο τότε χορηγός μου απέσυρε τη χορηγία και ζούσα με 300 € το μήνα», λέει ο Scholz.
«Ωστόσο, βρίσκεις την κινητήρια δύναμη του σώματός σου όταν βρίσκεσαι στον πάτο. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, κάτι έγινε μέσα μου ενάντια σε όλη την απογοήτευση και αποφάσισα να δω το θετικό στα μικρά πράγματα. Να ανεβοκατεβαίνεις με πατερίτσες τις σκάλες; Μια καλή προπόνηση. Γράφτηκα στο πανεπιστήμιο. Διάβασα βιβλία. Ένα χρόνο και τρεις εγχειρήσεις αργότερα, ξεκίνησα από την αρχή. Το τελευταίο υλικό με το βίντεο που με βοήθησε να εξασφαλίσω νέους χορηγούς και ξαφνικά ήμουν πίσω στο δρόμο, να κάνω γυρίσματα βίντεο. Όλα άρχισαν ξανά».

Corinna Schwiegershausen: Μαθαίνοντας πώς να δέχεσαι βοήθεια
Corinna Schwiegershausen
«Αυτό που με βοηθά: να επεξεργάζομαι γεγονότα, να κάνω ένα σχέδιο, να το δουλεύω. Επιβίωσα από πολλές κρίσεις: Μια καμήλα με πέταξε κάτω στην Ιορδανία προκαλώντας μου ένα σπασμένο ισχίο. Τραυματίστηκα στην έρημο, μαθαίνεις πως να ζητάς βοήθεια: ένας τουρίστας που ήταν γιατρός, αργότερα ο γιατρός της ομάδας μου».
«Στον αέρα, νιώθω σαν μια μικροσκοπική πεταλούδα. Υπομένοντας σε αυτήν τη σιωπή και είμαι μόνο εδώ και τώρα. Οφείλω να πετάω στις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου - και το χειρότερο: ο αρραβωνιαστικός μου έπεσε και πέθανε λίγο πριν αφότου ήθελα να μετακομίσουμε στην Αυστραλία».

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new