NEWS.

Search Our Site

Το Red Bull Illume Image Quest επιστρέφει: Δήλωσε συμμετοχή!

Ένας διεθνής διαγωνισμός για τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες από action και adventure sports!

Το Red Bull Illume Image Quest, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης φωτογραφίας επιστρέφει! Στην 4η έκδοσή του, το Red Bull Illume, ή αλλιώς τα Όσκαρ της φωτογραφίας για τα action και adventure sports είναι ένας διαγωνισμός που έχει ως στόχο να αναδείξει τις πιο εντυπωσιακές και δημιουργικές εικόνες του πλανήτη, ενώ αντικατοπτρίζει το πάθος, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό πίσω από τους φωτογράφους που τις τραβούν. Δήλωσε συμμετοχή από 1 Δεκεμβρίου 2015 έως και 31 Μαρτίου 2016 στο redbullillume.com!

P-20130829-00198_HiRes_JPEG_24bit_RGB_News.jpg

Για πρώτη φορά, ο περίφημος διαγωνισμός παίρνει μια νέα τροπή με την προσθήκη της κατηγορίας Mobile, καθώς και νέων συνεργατών αλλά και φοβερών βραβείων. Οι υποβολές συμμετοχής ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου 2015 και οι φωτογράφοι από όλο τον κόσμο μπορούν να καταθέτουν τις φωτογραφίες τους online στο redbullillume.com. Οι διαγωνιστικές κατηγορίες είναι φέτος οι εξής 11: Close Up, Energy, Enhance, Lifestyle, Masterpiece, New Creativity, Playground, Sequence, Spirit, Wings και η νέα κατηγορία Mobile. Η προσθήκη της κατηγορίας αυτής πρόκειται για λογική εξέλιξη με δεδομένη την τεράστια άνοδο στη χρήση των smartphones και των tablets.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εγγραφές, μια κριτική επιτροπή 50 συντακτών φωτογραφίας από σημαντικές διεθνείς εκδόσεις στις ειδήσεις, τη φωτογραφία και τον αθλητισμό, θα εξετάσουν λεπτομερώς τις συμμετοχές και θα επιλέξουν τις 55 καλύτερες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των 11 νικητών/κατηγορία και ένα γενικό νικητή. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες των φιναλίστ θα παρουσιαστούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Red Bull Illume Image Quest, το φθινόπωρο του 2016, πριν βρεθούν σε πόλεις και πολιτιστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο ως μέρος μιας μοναδικής νυχτερινής φωτογραφικής έκθεσης. Ο τελικός νικητής, οι νικητές της κάθε κατηγορίας, καθώς και ο "αγαπημένος των αθλητών", θα λάβουν μοναδικά δώρα από μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες στο χώρο της φωτογραφίας παγκοσμίως.

Το Red Bull Illume 2016 υπόσχεται να παρουσιάσει μία ακόμα πιο ευρεία ποικιλία θεαματικών φωτογραφιών σε σχέση με το 2013, όταν 28.257 φωτογραφίες υποβλήθηκαν από 6.417 φωτογράφους, από 124 χώρες. Τότε, η εξαιρετική φωτογραφία του Lorenz Holder, με τον snowboarder Xaver Hoffmann δίπλα σε ένα τεράστιο δορυφορικό πιάτο, έλαβε το πρώτο βραβείο. Ωστόσο, είχε και η Ελλάδα την τιμητική της καθώς, ο ειδήμων στη φωτογράφιση wingsuit flying, tracking και base jumping, Δημήτρης Κοντίζας, κατάφερε να περάσει στο top 50 με μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται το περίφημο ναυάγιο της Ζακύνθου κατά τη διάρκεια ενός event base jumping. Επιπλέον, ο Σλοβένος φωτογράφος Samo Vidic αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία wings με μια εντυπωσιακή εικόνα που τράβηξε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series στη λίμνη Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2011.

 

P-20130829-00179_HiRes_JPEG_24bit_RGB_News.jpg

 

Σχετικά με το Red Bull Illume:
Το Red Bull Illume Image Quest είναι ο κορυφαίος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας, αφιερωμένος στα action και adventure sports. Προβάλλει την πιο δημιουργική και συναρπαστική φωτογραφία στον πλανήτη ως τέχνη και στοχεύει να φέρει το κοινό πιο κοντά στον κόσμο των action sports.Το Red Bull Illume Image Quest 2016 θα είναι η τέταρτη έκδοση του διαγωνισμού μετά το 2007, το 2010 και το 2013. Μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 50 συντάκτες φωτογραφίας θα εξετάσουν λεπτομερώς τις συμμετοχές και θα επιλέξουν τις 55 καλύτερες φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των 11 νικητών/κατηγορία και ενός γενικός νικητής, το φθινόπωρο του 2016. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες των φιναλίστ θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο ως μέρος μιας μοναδικής νυχτερινής φωτογραφικής έκθεσης. Επίσημοι συνεργάτες για το 2016 είναι η εταιρία αποθηκευτικών μέσων G-Technology, η κατασκευάστρια εταιρία φωτογραφικών τσαντών tamrac και η broncolor, η εταιρία-ειδικός σε συστήματα φωτισμού. Η υποβολή συμμετοχής ξεκινά την 1η Δεκεμβρίου 2015 και κλείνει την 31η Μαρτίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες, τις κατηγορίες και τους όρους συμμετοχής: redbullillume.com.

P-20130829-00197_HiRes_JPEG_24bit_RGB.jpg

 

Πηγή: RedBull.com

 

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new