MUSIC.

Search Our Site

Territroy: Οι 10 Φανταστικές Ταινίες Πάρα Πολύ Μικρού Μήκους Πίσω από το Ντεμπούτο Άλμπουμ τους “Skulls & Plants”

Το album release party θα πραγματοποιηθεί στο Red Bull Presents Territroy την Παρασκευή 28/6 στις 9.00μμ στην ταράτσα του Romantso.

Όλα έγιναν γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Κάπου κυκλοφόρησε η είδηση ότι αυτό το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι (ο πειθαρχημένος Mr. Statik και ο χαοτικός Larry Gus που τους ενώνει η Red Bull Music Academy) κάνουν κάτι μαζί, κάπου μας κάλεσαν σε μια μυστική τοποθεσία στου Ψυρρή για να μας παίξουν τα πρώτα τους κομμάτια, μια εβδομάδα μετά έπαιζαν στο Sonar 2018. Και ήταν ένα από τα σχήματα που συζητήθηκαν την περασμένη χρονιά στους διεθνείς underground ηλεκτρονικούς κύκλους. Συνεχίζοντας να δουλεύουν ακατάπαυστα τα προσωπικά τους πρότζεκτ (ο Mr. Statik κυκλοφόρησε πέρυσι το παρθενικό προσωπικό του άλμπουμ Metamorphose) και να εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του πλανήτη φόρμαραν ακόμα περισσότερο τον ήχο τους (τον οποίο έχουν περιγράψει γλαφυρά ως «μεσογειακή πολυρρυθμία υπό την επήρρεια στεροειδών») κι ένα χρόνο μετά έχουν έτοιμο το ντεμπούτο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί στο label UFO της φημισμένης ολλανδικής ετικέτας Dekmantel. Τίτλος; Skulls & Plants / «Σκελετοί και Φυτά».
Τους ζητήσαμε να ξαναγυρίσουν στα 10 κομμάτια του tracklist και να μας διηγηθούν τις φανταστικές ιστορίες που τα γέννησαν, σαν δέκα ταινίες μίνι μήκους, συγκροτώντας μία από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες που υπογράφεται από ελληνικά διαβατήρια για το 2019 (τηρώντας την εμμονή του Λάρυγγα να μη χρησιμοποιούνται πουθενά κεφαλαία)…

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του album εδώ.

Οι Territroy θα παρουσιάσουν live το άλμπουμ “Skulls & Plants” στο Red Bull Presents Territroy, την Παρασκευή 28/6 στις 9.00μμ στην ταράτσα του Romantso.

«σκελετοί και φυτά»

delirium vivens
οι ζωντανοί με τους νεκρούς και οι νεκροί με τους ζωντανούς. σαν χιλιάδες εκτάσεις από τονικότητες που προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την καθημερινότητα τους, από το 2012 και μετά περίπου. κρυστάλλινες ομοιοκαταληξίες, πάντα κατά λάθος.

wax smiles
σε νοσοκομεία κλεισμένοι με βρογχίτιδα, προσπαθώντας με το ζόρι να μην γίνει πνευμονία. αναπνευστήρες που σε φοράνε αυτοί αντί να τους φοράς εσύ, και τροπικά φυτά κατά λάθος προσγειωμένα σε πολυκατοικίες.

non sayers
μία διαφήμιση για ένα flip phone, όμως η διαφήμιση αναφέρεται στο μοναδικό flip phone που έχει απομείνει. θολές γωνίες εμφανίζονται μέσα από πεντακάθαρα σύννεφα και ένα γιγαντιαίο χέρι σηκώνει το τηλέφωνο που χτυπάει. την στιγμή που θα ακούγαμε την άλλη φωνή τελειώνει και η διαφήμιση.

sleeping fury
ο kanye west εγκλωβισμένος στο τρίκερι, στην μύτη του πηλίου, πάνω από φρεάτια που πλημμυρίζουν. αναγκάζεται να συναρμολογήσει το abitacolo του bruno munari με ότι υλικά βρει τριγύρω του, όλα από μνήμης. ένας μαγικός sierra δείκτης τον μετακινεί ψάχνοντας τα διάφορα αντικείμενα και ρωτώντας τους περαστικούς.

instar


οι τελευταίες στιγμές καθαρότητας. κολλημένα delay stompboxes, σαν να προσπαθείς να παίξεις κιθάρα μέσα από αυτά αλλά όλες οι πιθανές νότες να είναι συνεχώς muted, εκτός από μία και προσπαθείς με δυσκολία να την βρεις, αρχικά στην τύχη, και μετά διεξοδικά και εξαντλητικά.

upside down sinner
η τελευταία πρόβα στο υπόγειο πριν να γκρεμίσουν το κτίριο που παίζατε μαζί από το 1998. έρχονται όλοι, και πριν να ξεκινήσετε το πρώτο τραγούδι, χτυπάει η πόρτα και έρχεται ο ξάδερφος του κιθαρίστα, που είναι επίσης κιθαρίστας, και θέλει με το ζόρι να παίξει και αυτός. η πρόβα καταστρέφεται γιατί κανείς δεν μπορεί να παίξει μαζί του. ποτέ δεν θα μάθετε αν αυτός ήταν κακός παίκτης ή εσείς, αλλά το πιο πιθανόν είναι ότι ήσασταν όλοι εσείς. και ακόμα είστε.

i meant you not you
20009. ταχυδρομικός κώδικας ή χρονολογία; καταλανοί ακαδημαϊκοί πληροφορικής ετοιμάζουν ομάδα που δοκιμάζουν λευκά κρασιά και ακούνε το curiosum των cluster, και ένας ένας ανεβαίνει στο σταντ και ξεκινάει να αναλύει το κομμάτι που μόλις τελείωσε.

their menads
“and i will take to take this moment to say that i endorse podiums; that’s a product i can stand behind!” (Norm Macdonald Live S03E01, με καλεσμένο τον Stephen Merchant). και μετά περνάνε αλλά 20 χρόνια προσπαθώντας να σκεφτείς το ενδεχόμενο να είχε ο λέτερμαν καλεσμένο τον κορτάσαρ.

bold like a new sun (ft. olympia)
δεκάδες ερωτήσεις, με σειρά που κάθε φορά αλλάζει. αρχικά με αύξοντα αριθμό λέξεων, μετά με αύξοντα αριθμό γραμμάτων, μετά με αύξοντα αριθμό υποκειμένων και κρυφών αντικειμένων. και στο τέλος μια δεύτερη λίστα με όλα τα κρυφά υποκείμενα.

prosopagnosia
όλες οι δεύτερες ευκαιρίες μαζί. σαν να υπάρχει ένα γραφείο κάπου, που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει και να ετοιμάζει καταλόγους με όλες τις δεύτερες τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες που έχουν δοθεί ποτέ. σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις χώρες, από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε αληθινή συγχώρεση.

redbull.com

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new