FEAT.

Search Our Site

Ο Παναγιώτης Κουζής προπονείται στη Σουηδία

Ο Παναγιώτης βρέθηκε για 4 μέρες στη Σουηδία με σκοπό να προπονηθεί σκληρά στο τερέν στο οποίο πρόκειται να τρέξει τον Αύγουστο του 2019 στο MXGP της Σουηδίας!

Συγκεκριμένα, ο 29χρονος Έλληνας πρωταθλητής καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα συμμετάσχει σε δύο αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στης Σουηδίας και στης Τουρκίας! Είναι η τρίτη φορά που τρέχει στο παγκόσμιο και η δεύτερη στον αγώνα της Σουηδίας!

Όσον αφορά το Eλληνικό Πρωτάθλημα Μotocross, ο Παναγιώτης το έχει κατακτήσει 16 φορές συνεχόμενα…

Πάρτε μια γεύση στο βίντεο που ακολουθεί από την πίστα που προπονήθηκε στη Σουηδία!

 

Το core μίλησε μαζί του για τις εντυπώσεις του από Σουηδία, τους στόχους του για το 2019 και διάφορα άλλα!

Πήγες για άλλη μια φορά στη Σουηδία! Πώς σου φάνηκε η πίστα; Πες μας εντυπώσεις!

Ναι έτυχε και πήγα ξανά Σουηδία αλλά αυτή τη φορά είχε ξεκινήσει ο χειμώνας και το κρύο ήταν τσουχτερό για εμάς. Πήγαμε σε 2 πίστες του Nybro και Oxberget οι οποίες ήταν φουλ οργανωμένες με εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Τι εντυπώσεις να έχω όταν πας σε τόσο οργανωμένες πίστες στις οποίες οδηγούν αναβάτες που τρέχουν στα GP? Τις καλύτερες εννοείται! Πας σε τέτοιες πίστες και μαθαίνεις! Αυτό είναι το βασικό και ο στόχος μου σε τέτοιου είδους εξορμήσεις μου στο εξωτερικό.

Πώς αντιμετώπισες τις καιρικές συνθήκες;

Με γέλιο πολύ αλλά και δυσκολία! Έπρεπε να ντυνόμαστε καλά και να φοράμε ειδικά γάντια ώστε να ανταπεξέλθουμε και να καταφέρουμε μέσα στο χιονόνερο-ψιλόβροχο να οδηγήσουμε. Γενικά όμως μπορώ να πω ότι δεν αντιμετωπίζεται εύκολα το κρύο εκεί….

Οι Σκανδιναβοί είναι γνωστοί για τις άριστες υποδομές τους. Τι σου έκανε περισσότερη εντύπωση στη Σουηδία;
Όπως είπα και πριν η Οργάνωση! Εκεί βέβαια το κάνουν σαν δουλειά και είναι πιο ολοκληρωμένοι στο κομμάτι αυτό. Υπάρχει στήριξη από την ομοσπονδία τους και το κράτος φυσικά, για αυτό μπορούν και το κάνουν αυτό, άλλα το κάνουν και καλά. Αυτός είναι και ένας μικρός λόγος που καταφέρνουν και έχουν οδηγούς στα GP. Νοιάζονται και κυνηγάνε την εξέλιξη.

Με βάση την εμπειρία σου, τι θα συμβούλευες να αλλάξει στις πίστες της Ελλάδας ώστε να φτάσει τα πρότυπα του εξωτερικού; Τι θα άλλαζες στο ελληνικό πρωτάθλημα;
Γενικά είμαστε δύσκολη χώρα από θέμα καιρού και εμείς. Εμείς δεν έχουμε τόσες βροχές οπότε τα χώματα μας είναι σκληρά χωρίς να δημιουργούνται πολλά λούκια και χωρίς την απόλυτη πρόσφυση που όλοι θέλουμε. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας κάτι, όχι μόνο το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει και εμείς να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πιο υψηλούς στόχους ώστε να εξελιχθούν ταυτόχρονα και αναβάτες αλλά και η οργάνωση πίστας. Θα άλλαζα με λίγα λόγια την νοοτροπία!

Σε ποιους αγώνες του Παγκοσμίου θα πάρεις μέρος το 2019; Τι στόχους έχεις θέσει, και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross…

Το 2019 θα τρέξω φυσικά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα motocross ώστε να το διεκδικήσω και να προετοιμαστώ καλύτερα για να τρέξω ίσως 2 αγώνες GP. Οι αγώνες αυτοί μάλλον θα είναι στην Σουηδία (udevalla) και Τουρκία (Afyon) καλώς εχόντων των πραγμάτων γιατί πρέπει και να σου επιτρέψουν να συμμετέχεις σε αυτούς αφού μιλάμε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και στην καλύτερη κατηγορία του!

 

Τι κάνεις όταν δεν καβαλάς μηχανή; 

Γενικά μηχανή καβαλάω συνέχεια..χαχα Κάνω ότι βρω και ότι σκεφτώ στην καθημερινότητα μου, όταν φυσικά τελειώσω με τη δουλειά μου. Έχω και μερικούς μικρούς κανίβαλους μαθητές που προσπαθούμε μαζί να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν και αυτοί ένα πρωτάθλημα στην χώρα μας. Είναι κάτι που μου αρέσει απίστευτα αυτό γιατί προσπαθώ ότι δεν μου είπαν εμένα μικρό να τους τα λέω εγώ. Κάνω έτσι και ένα όνειρο μου πραγματικότητα!

 

Οι χορηγοί που στηρίζουν την αγωνιστική σου προσπάθεια;

ΗΟNDA SARACAKIS(CRF450)-KRD.GR(FOX-SPY-EVS PROTECTION)-VALVOLINE(Lubricants)-METZELER(tyres)-MONSTER ENERGY DRINKS- MOTOKOUZIS.GR- -DARK SIDE TATTOO SOCIETY
K-SHOCK – CL BRAKES – RK CHAIN-EXCEL TAKASAGO-ΗΛΙΟΧΡΩΜΑ-CROSSX SEAT COVERS-ARROW EXHAUST-DXL GRAPHICS
 

Βρες τον Παναγιώτη Κουζή στο Instagram & Facebook!

 

Σχετικά άρθρα:

Ασταμάτητος ο Παναγιώτης Κουζής

 

Ο Παναγιώτης Κουζής στο MXGP της Σουηδίας

 

48 ώρες με τον Κουζή
 

*O.F.

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new