FEAT.

Search Our Site

Ασταμάτητος ο Παναγιώτης Κουζής

Ο Παναγιώτης Κουζής κατέκτησε το 16 του Ελληνικό Πρωτάθλημα και μίλησε στο Monster Energy για την χρονιά που πέρασε, τις εμπειρίες του στο εξωτερικό, τα μελλοντικά του σχέδια και πολλά άλλα...

Γεια σου Παναγιώτη, κέρδισες για 16η φορά το Ελληνικό πρωτάθλημα! Ήταν πιο δύσκολο ή πιο εύκολο από τις άλλες φορές;
Κάθε φορά είναι ξεχωριστή γιατί έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές το κάθε πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα του 2018 αναμενόταν δύσκολο με δυνατό τον ανταγωνισμό και τους αθλητές προετοιμασμένους για όλες τις δυσκολίες των πιστών. Γενικά δεν μπορείς να λες ότι ένα πρωτάθλημα είναι εύκολο γιατί αποτελείται από 7 αγώνες, άρα 14 σκέλη στα οποία πρέπει να δώσεις το 110% των δυνατοτήτων σου. Ένα στοιχείο ακόμα που παίζει ίσως και τον σημαντικότερο ρόλο ώστε να νικήσεις, είναι η "ΤΥΧΗ"!

Πες μας για έναν αγώνα που σε ταλαιπώρησε πιο πολύ.

Συνήθως όλοι οι αγώνες με ταλαιπωρούν και αυτό οφείλεται στις πολλές υποχρεώσεις που έχω αναλάβει. Οι υποχρεώσεις είναι οι μαθητές μου που πρέπει να τους συμβουλεύω-βοηθάω ώστε να είναι και αυτοί έτοιμοι για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πώς βλέπεις το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών; Υπάρχει κάποιος που θαυμάζεις;
Το επίπεδο μας γενικά είναι πίσω σε σχέση με τους Eυρωπαίους αθλητές, χωρίς αυτό όμως να μηδενίζει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι. Δυστυχώς είναι ένα δύσκολο άθλημα το motocross οπότε για να καταφέρεις να διακριθείς σε διεθνή αγώνα πρέπει να έχεις πάρει από νωρίς αποφάσεις ζωής και να είσαι έτοιμος να παλέψεις για αυτό. Πάντα βάζω τον εαυτό μου μέσα στις κριτικές και μπορώ να πω ότι στην Ελλάδα ακόμα δεν το θέλουμε τόσο πολύ να γίνουμε κορυφαίοι, αλλά για αυτό που κάνουμε όλοι προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και προσπαθούμε να τερματίσουμε σώοι. Τους θαυμάζω όλους τους Έλληνες αθλητές-οδηγούς και χαίρομαι κάθε φορά που κάποιος από εμάς προσπαθεί να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό παρ' όλες τις δυσκολίες κάνοντας όλων μας τα όνειρα πραγματικότητα.

Πες μας μερικούς ξένους αθλητές που κάποια μέρα θα ήθελες να συναγωνιστείς.

Όλους θέλω να τους συναγωνιστώ αρκεί να είναι μετά την συνταξιοδότηση τους στο άθλημα....χαχαχαχα

Ποιες οι εντυπώσεις σου από το παγκόσμιο ΜΧGP στην Βουλγαρία και στην Τουρκία;

Κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία να τρέξω σε τέτοιο αγώνα καταλαβαίνω τι σημαίνει αγώνας GP. Οι τύποι είναι υπεραθλητές και έτοιμοι για όλα κάθε φορά που στήνονται στην μπάρα της εκκίνησης. Το ηθικό δίδαγμα των εμπειριών μου είναι ότι κάποιοι δεν γεννήθηκαν πρωταθλητές, αλλά το ήθελαν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

Τι κάνεις όταν δεν είσαι πάνω στην μηχανή;

Καβαλάω την άλλη μηχανή στο δρόμο! Γενικά είμαι απλός και ήρεμος άνθρωπος και τα τελευταία χρονιά είχα ρίξει όλο μου το βάρος στη δουλειά και στην προπόνηση των μαθητών μου. Είμαι μεγάλος φαν πεζοπορίας-τάβλι-sudoku-ps4 fortnite -ύπνος- φαγητό...

Τι να περιμένουμε για το 2019;

Το 2019 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο πρωτάθλημα γιατί έρχονται και άλλοι αθλητές στην κατηγορία μας δυνατοί. Όπως είπα άλλαξα σελίδα και έχω βάλει τους 2πλάσιους σε δυσκολία στόχους για την καινούρια χρονιά οπότε θα διεκδικήσω το πρωτάθλημα στην ΜΧ1 και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στις προκλήσεις του MXGP.

Όπως έλεγε και ο Buzz Lightyear "Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!"

Βρες τον Παναγιώτη Κουζή στο Instagram & Facebook!

 

Πηγή:

 

Σχετικά βίντεο:

 

Ο.Φ.

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new