COREfit

Search Our Site

Έχασε το μισό συκώτι επειδή κατανάλωσε ωμά ψάρια με παράσιτα

Ένας άνδρας από την Κίνα έφαγε ωμά ψάρια αλλά κατέληξε να χάσει το μισό συκώτι του λόγω των παρασίτων που απέκτησε.

Ο 55χρονος ατυχής άνδρας με το επώνυμο Xie, αναγκάστηκε να αφαιρέσει το ήμισυ του ήπατός του αφού γέμισε με σκουλήκια λόγω της τάσης του να τρώει ωμά ψάρια. Προηγουμένως, είχε χάσει την όρεξή του, είχε κόπωση και ήπιο κοιλιακό άλγος, μετά από επίσκεψη στην οικογένειά του, τον περασμένο τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, δεν είχε ζητήσει ιατρική περίθαλψη εκείνη τη στιγμή επειδή πίστευε ότι τα συμπτώματά του προκλήθηκαν από κατάθλιψη.

Ο Xie πήγε τελικά στο νοσοκομείο τέσσερις μήνες αργότερα, αφού υπέφερε από ρίγη και υψηλό πυρετό για τρεις ημέρες. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι το συκώτι του ασθενούς φιλοξένησε ένα τεράστιο απόστημα γεμάτο πύον, μήκους 17 εκατοστών και πλάτους 11 εκατοστών, σύμφωνα με την έκθεση. Οι χειρουργοί αρχικά προσπάθησαν να αποστραγγίσουν την κύστη, αλλά αποφάσισαν να εξαγάγουν το ήμισυ του ήπατος του ανθρώπου λόγω της λοίμωξης.

Μια επακόλουθη εξέταση αποκάλυψε ότι η τρύπα φιλοξενούσε αμέτρητα αυγά «σε σχήμα βολβού, κελύφους» που ανήκουν σε ένα παράσιτο που βρίσκεται στα ωμά θαλασσινά και ονομάζεται κλωνόρχις ο κινεζικός (Clonorchis sinensis).

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι o Xie είχε προσβληθεί από το παράσιτο αφού έτρωγε ωμά ψάρια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα που το ωμό ψάρι μετατρέπει το σώμα κάποιου σε παιδική χαρά παρασίτων. Πέρυσι, σε μια 25χρονη γυναίκα στο Τόκιο βρέθηκε με σκουλήκι μήκους 3 εκατοστών στις αμυγδαλές της ύστερα από κατανάλωση σούσι. 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new