COREfit.

Search Our Site

Ποιες τροφές είναι κατά της κυτταρίτιδας και ποιες την ενισχύουν;

Τροφές που ενισχύουν την κυτταρίτιδα και τροφές που είναι κατά της κυτταρίτιδας:

Ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, ο τόνος, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια κάνουν το δέρμα μας πιο ελαστικό.
Τα διουρητικά ροφήματα βοηθούν πολύ στη μείωση της κατακράτησης: πράσινο τσάι, ταραξάκο, λουίζα, χαμομήλι, τήλιο, φασκόμηλο αλλά και τσάι του βουνού -πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Θαλασσινά, καρύδια, ψάρια και άπαχo κρέας είναι τροφές πλούσιες σε σελήνιο.
Οι φυτικές ίνες από υδατάνθρακες ολικής προέλευσης, όπως δημητριακά ολικής, μακαρόνια ολικής, παξιμαδάκια ολικής και καστανό ρύζι συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, στην ρύθμιση της γλυκόζης & στον κορεσμό ενώ απομακρύνουν την χοληστερόλη.
Αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση γλυκών καθώς είναι πλούσια σε κορεσμένα λίπη και ζάχαρη. Προτιμήστε γλυκά κουταλιού, μαύρη σοκολάτα και γλυκά παρασκευασμένα με στέβια.
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως, πατατάκια, γαριδάκια περιέχουν αρκετό αλάτι που ενισχύει την κατακράτηση, συμβάλλοντας στην δημιουργία κυτταρίτιδας. Προσέξτε επίσης το υπερβολικό αλάτι στο μαγείρεμα των φαγητών.
Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά καθώς περιέχουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την κατακράτηση λόγω της περιεκτικότητά τους σε κάλιο.
Καταναλώστε 1,5 με 2 λίτρα νερό την ημέρα για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας.
Τέλος, η αποφυγή καπνίσματος και υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ καθώς και η καθημερινή άσκηση (έστω και είκοσι λεπτά γρήγορου περπάτηματος είναι ευεργετικό για τον οργανισμό μας) εμποδίζουν την δημιουργία κυτταρίτιδας.

Αλεξίου Γεωργία

Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πηγή: lasertouch.gr

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new