COREfit.

Search Our Site

Πάνω από 77.000 δρομείς έτρεξαν για το Wings for Life World Run

Την περασμένη Κυριακή δρομείς από όλο τον κόσμο ενώθηκαν εικονικά με το app του Wings for Life World Run για να συγκεντρώσουν χρήματα για την έρευνα στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. 

77.103 δρομείς από 104 χώρες ενώθηκαν για να πετύχουν κάτι που φάνταζε αδιανόητο λόγω της κατάστασης αυτή την περίοδο. Στις 3 Μαΐου έτρεξαν ταυτόχρονα στον αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό, Wings for Life World Run. Όλοι μαζί κατάφεραν να συγκεντρώσουν 2,8 εκατομμύρια ευρώ για την έρευνα στους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης. Η Nina Zarina από τη Ρωσία κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Γυναικών καλύπτοντας την απόσταση των 54,23χλμ. ενώ ο Michael Taylor από τη Μ. Βρετανία πήρε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των Ανδρών καλύπτοντας 69,92χλμ.


«Είχαμε αρκετούς περιορισμούς στην προσωπική μας ζωή αλλά φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουν προς το καλύτερο. Όσοι έχουν τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη βρίσκονται σε μια μόνιμη καραντίνα όλη τους τη ζωή. Κι αυτοί ονειρεύονται να κερδίσουν πίσω την ελευθερία τους και να κάνουν τα πράγματα που αγαπούν και πάλι», μας είπε η Anita Gerhardter, η CEO του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wings for Life, το οποίο έχει σαν στόχο να βρει τη θεραπεία για τους τραυματισμούς στο νωτιαίο μυελό.


Στις 14:00 ώρα Ελλάδας ακριβώς, συμμετέχοντες από 171 εθνικότητες και 104 χώρες ξεκίνησαν τον αγώνα τους, είτε ήταν μέρα ή νύχτα εκεί όπου έτρεχαν. Από την Ελλάδα μέχρι την Αυστραλία και από την Τανζανία μέχρι την Ταϊβάν, όλοι έτρεξαν σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς απόστασης. Κι αυτό ήταν εφικτό χάρη στο app του Wings For Life World Run, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον καθένα να τρέξει μόνος του, ακολουθώντας τη δική του διαδρομή. Ο κάθε δρομέας έτρεξε όσο πιο μακριά μπορούσε μέχρι να τον φτάσει το εικονικό Catcher Car (δηλαδή η κινητή γραμμή τερματισμού).


Στα τελευταία λεπτά, όλα κρίθηκαν ανάμεσα στον Βρετανό Michael Taylor και στον δύο-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Aron Anderson από τη Σουηδία. Τελικά ο Taylor κατάφερε να πάρει τη νίκη στο νήμα καλύπτοντας 69,92χλμ. σε σχέση με τα 68,15χλμ. του Σουηδού. Το στέμμα στην κατηγορία των Γυναικών, κατέκτησε η Ρωσίδα Nina Zarina (54,23χλμ.) η οποία κράτησε πίσω της την πολύ δυνατή προσπάθεια της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του 2017, Dominika Stelmach από την Πολωνία, κερδίζοντας με διαφορά 2,98χλμ.


Ο Colin Jackson, ο International Sports Director του Wings for Life World Run σχολίασε, “Ο τρόπος με τον όποιο η παγκόσμια κοινότητα αγκάλιασε αυτή την ευκαιρία ήταν εκπληκτικός. Δείχνει πως οι άνθρωποι θέλουν να είναι κοντά στους άλλους. Πιστεύω επίσης πως υπάρχει μια δυνατή επιθυμία για να πετύχουν κάτι καλό. “Ο Ολυμπιονίκης και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα εμπόδια πρόσθεσε: “Στο αθλητικό κομμάτι, το να βλέπεις τους Michael και Nina να δίνουν όλο τους τον εαυτό για να παραμείνουν μπροστά από το Catcher Car ήταν κάτι πραγματικά απίστευτο. Ήταν σίγουρα μια μοναδική μέρα.”


Σε όλο τον κόσμο, θεατές ακολούθησαν τον αγώνα online μέσω του “Live Experience”, το οποίο ήταν γεμάτο με στατιστικά, stories και δημοσιεύσεις από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Επίσης στην υποστήριξη του καλού σκοπού συμμετείχε και η 4F ως Παγκόσμιος συνεργάτης για το Wings for Life World Run 2020.


Ο όγδοος αγώνας του Wings for Life World Run θα λάβει χώρα την Κυριακή, 9 Μαΐου του 2021. Για ενημέρωση σχετικά με τις εγγραφές, τα αποτελέσματα του αγώνα του 2020 αλλά και αξέχαστα highlights μπες στο www.wingsforlifeworldrun.com

Wings For Life World Run 2020 | Τop 3 Κατηγορία Ανδρών
Michael Taylor (GBR) 69.92km
Aron Anderson (SWE) 68.15km
Dariusz Nozynski (POL) 67.1km

Wings For Life World Run 2020 | Τop 3 Κατηγορία Γυναικών
Nina Zarina (RUS) 54.23km
Dominika Stelmach (POL) 51.25km
Martyna Kantor (POL) 50.38km

Λίγα λόγια για το ίδρυμα Wings for Life
To Wings for Life είναι ένα μη-κερδοσκοπικό ερευνητικό ίδρυμα. Σκοπός του, είναι η έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, που στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο την ικανότητα να περπατούν.

#WingsForLife
#WorldRun

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.redbull.com/gr-el/wings-for-life-world-run-2020-app
 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new