COREfit.

Search Our Site

Σαλάτα με πέννες ολικής άλεσης, κράνμπερις, kale και κάσιους

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο πιάτο των πρωταθλητών αφού έχει συνδεθεί με τη διατροφή των αθλητών, όσο κανένα άλλο φαγητό.

Αυτή η τροφή μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ενέργεια εάν γυμνάζεσαι συστηματικά ή είσαι δρομέας. Το πλεονέκτημα των ζυμαρικών είναι ότι πρόκειται για έναν σύνθετο υδατάνθρακα βραδείας καύσης. Σε αντίθεση με το άσπρο ψωμί, το οποίο χωνεύεται γρήγορα και αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (και στη συνέχεια τα ρίχνει το ίδιο απότομα όπως τα ανέβασε), τα ζυμαρικά ολικής άλεσης απελευθερώνουν την ενέργειά τους σταδιακά.

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, όπως λέει και το όνομά τους, παρασκευάζονται από ολόκληρο το αλεύρι σιταριού. Τίποτα δεν απομακρύνεται και το αλεύρι δημιουργείται και από τα τρία στρώματα του πυρήνα, δηλαδή το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο. Έτσι, έχουν περισσότερες φυσικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.

Ο σεφ Παναγιώτης Μουτσόπουλος*, μας προτείνει να τα συνδυάσουμε με τρία superfoods, για ένα ολοκληρωμένο πιάτο, με όσα χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε την άσκησή μας.

Υλικά για 2 άτομα
350 γρ. πέννες ολικής
60 ml. ελαιόλαδο
70 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 γρ. ξύσμα λεμονιού
20 ml. μαύρο βαλσάμικο
3 γρ. αλάτι
1 γρ. πιπέρι
60 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
100 γρ. κάσιους καβουρδισμένα με αλάτι
500 γρ. kale μπλανσαρισμένα
120 ml. ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά και μόλις είναι έτοιμα αποσύρετε από την φωτιά και στραγγίζετε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτετε τις πέννες, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, κράνμπερις, κάσιους και ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε για δυο λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε το kale (αφού το έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια) για 30 δευτερόλεπτα και κρυώνετε αμέσως σε μπασίνα με το λευκό κρασί.
Στην συνέχεια τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!
Παναγιώτης Μουτσόπουλος
https://panagiotismoutsopoulos.blogspot.gr

*Με 20 χρόνια εμπειρίας σε κορυφαία και βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ της νέας γενιάς.
Με τη συνεργασία του με κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου, που του έχουν εμπιστευτεί τα εστιατόριά τους (Χύτρα, Baltazar, Rock n Roll, Αστέρας Βουλιαγμένης, Electra Palace κ.ά.) έχει ήδη χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα παρά το νεαρό της ηλικίας του.
Έχει στο ενεργητικό του αναρίθμητες ώρες μετεκπαίδευσης σε γαστρονομικούς οίκους του εξωτερικού, όπως Alain Ducasse Education και Ecole Ritz Escoffier Paris, καθώς επίσης και αρκετά stage και συνεργασίες με βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το Erno’s bistro (Φρανκφούρτη), το Ametsa Restaurant by Arzak, το Hibiscus Restaurant και το Peyote Restaurant (Λονδίνο).
Θεωρεί τον εαυτό του πολύ τυχερό, αφού έκανε πραγματικότητα ένα από τα όνειρα του, δουλεύοντας με τη «formula1» της μαγειρικής, όπως χαρακτηριστικά λέει, το Pakta Restaurant (ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου) & το Tickets Restaurant (Ισπανία), των αδελφών Ferran & Albert Andria, όπου και εκπαιδεύτηκε στην Nikkei cuisine, που βρίσκεται στο επίκεντρο της εποχής μας.
Ο chef του COYOACAN, Παναγιώτης Μουτσόπουλος, μας προτείνει τις συνταγές του για την καθημερινή υγιεινή διατροφή μας!

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new