COREfit

Search Our Site

Ανθρώπινη αυξητική ορμόνη: ενίσχυσέ την με μία φυσική συνταγή!

Εάν θέλεις να αυξήσεις τη δύναμή σου, να φουσκώσεις, να δείχνεις νεότερος και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου αύξησε την παραγωγή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (growth hormone ή GH) του σώματός σου. Ένας από τους καλύτερους και φυσικούς τρόπους είναι η διατροφή. Επικεντρώσου στην καθημερινή λήψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και θα νιώσεις δυνατός και νεότερος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Γιατί να αυξήσεις την παραγωγής της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης

Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (growth hormone ή GH) ή σωματοτροπίνη, είναι μια πρωτεΐνη η οποία απελευθερώνεται από την υπόφυση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερίνη, βελτιώνει τις επιδόσεις στο σεξ, κάνει οξύτερη την όραση, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου και συμβάλλει στην επούλωση των τραυμάτων. Στον βαθύ ύπνο τα κύτταρα επιδιορθώνονται, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αυξητική ορμόνη. Αυτή η φυσιολογικά εμφανιζόμενη ορμόνη μειώνεται μετά την ηλικία των σαράντα, ειδικά στους άνδρες.

 

Τα χαμηλά επίπεδα GH ευθύνονται για τα σημάδια γήρανσης. Η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη είναι γνωστή και ως αντιγηραντική ορμόνη, αλλά εάν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά, είναι γνωστή ως ορμόνη γήρανσης. Έτσι αν θέλεις να φρενάρεις την ηλικία σου και να νιώθει νεότερος, πρέπει να διατηρείς υψηλή την ανθρώπινη αυξητική ορμόνη.

 

Τι συμβαίνει όταν τα επίπεδα της GH είναι πεσμένα

Όταν μειώνεται η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη παρουσιάζεται:

Μειωμένη μυϊκή μάζα
Αύξηση του λίπους
Απώλεια ενέργειας
Μειωμένη νοητική σαφήνεια


Η συνταγή

Επειδή η χορήγηση της συνθετικής αυξητικής ορμόνης έχει παρενέργειες, βοήθησε το σώμα σου ώστε να παράγει περισσότερη ορμόνη με φυσικό τρόπο: μέσω του ύπνου, της άσκησης και της διατροφής. Αυτή η συνταγή θα ενισχύσει τα επίπεδα της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης με φυσικό τρόπο.

 

Θα χρειαστείς:

3 ωμά αυγά
1 scoop πρωτεΐνης ορού γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας κεφίρ ή γιαούρτι βιολογικό (και με πέτσα)
1 μπανάνα
3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά σπόροι Chia
1 κουταλιά κανέλα


Διατροφική αξία της συνταγής

Τα αυγά αποτελούν την πιο βιο-διαθέσιμη πηγή πρωτεϊνικής αλβουμίνης, αμινοξέων και β-καροτένιου.
Η σκόνη πρωτείνης σου παρέχει πρωτεΐνη για χτίσιμο και αποκατάσταση στους μυς.
Το αμυγδαλέλαιο είναι πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Ε και L-αργινίνης.
Οι σπόροι chia προσφέρουν στον οργανισμό μια ισχυρή δόση ωμέγα-3, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή στο σώμα.
Η μπανάνα προσφέρει τους υδατάνθρακες που χρειάζεσαι για να χτίσεις τους μυς.
Η κανέλα περιέχει χολίνη και νιασίνη αλλά και μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο, σίδηρο, βιταμίνη Κ και Β6.

 

Πηγή: wefit

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new