COREfit

Search Our Site

Το απόλυτο ξηροκάρπι: 6 ξηροί καρποί για όσους αθλούνται

Μια χούφτα μόνον από αυτούς ενισχύουν την αντοχή σου, βοηθούν στην αποκατάσταση, αυξάνουν τον όγκο σου και σου χαρίζουν υγεία! Αυτοί είναι οι 6 ξηροί καρποί για όσους αθλούνται.

Για τη συγκέντρωση: καρύδια

Δεν είναι τυχαίο ότι μοιάζουν με μικρούς εγκεφάλους. Η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της UCLA. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με την υψηλότερη κατανάλωση καρυδιών πήραν υψηλές βαθμολογίες σε μια σειρά έξι εγκεφαλικών δοκιμασιών σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερα. Μόνο μια χούφτα καρύδια την ημέρα ήταν αρκετή για να κάνει τη διαφορά. Τα καρύδια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων. Και μια χούφτα παρέχει περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του α-λινολενικού οξέος (ALA), ενός φυτικού λιπαρού οξέος ωμέγα-3 που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σου αλλά και να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα του σώματός σου.

 

Για να χάσεις βάρος και να κάνεις αποκατάσταση: Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των διαιτητικών τροφών. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν μια μερίδα αμυγδάλων την ημέρα έχασαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά και εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης από εκείνους που κατανάλωναν καθημερινά muffin που περιείχε τον ίδιο αριθμό θερμίδων, σύμφωνα με μελέτη της Journal of the American Heart Association. Τα αμύγδαλα μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι δυνατά: μια μερίδα αμυγδάλων περιλαμβάνει πρωτεΐνες που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και μειώνουν το αίσθημα της πείνας και φυτικές ίνες, καθώς και ακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τις λιγούρες.

 

Για να μειώσεις τον κίνδυνο καρκίνου: Βραζιλιάνικα φιστίκια

Μια μερίδα βραζιλιάνικα φιστίκια μπορεί να είναι αρκετή για να ενισχύσει τα επίπεδα του σεληνίου σας. Τα φυσιολογικά επίπεδα αυτού του μετάλλου συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, στειρότητας και άλλων παθήσεων. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που έτρωγαν μόλις δύο βραζιλιάνικα φιστίκια την ημέρα για 12 εβδομάδες παρουσίασαν αύξηση 60% στα επίπεδα του σεληνίου στο αίμα.

 

Για αντοχή: Κάσιους

Εκτός από τα αμύγδαλα που περιέχουν πρωτεΐνη και είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των αθλητών, τα κάσιους έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο. Ο σίδηρος συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στα κύτταρα, που προλαμβάνει την αναιμία, ενώ ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή όραση. Επίσης, τα κάσιους είναι καλή πηγή μανγησίου, με 30 γραμμάρια να περιέχουν περίπου το 25% της ημερήσιας δόσης.

 

Για την υγεία της καρδιάς: Macadamia

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Χαβάη συγκαταλέγεται σταθερά μεταξύ των πιο υγιεινών κρατών στον κόσμο μπορεί να έχει να κάνει με τους καρπούς macadamia! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια μικρή χούφτα macadamia ημερησίως για πέντε εβδομάδες μείωσε τη συνολική χοληστερόλη κατά περισσότερο από 9,4% και την LDL (κακή) χοληστερόλη κατά σχεδόν 9%, αναφέρει το Journal of Nutrition.

 

Για να μειώσεις τον κίνδυνο του διαβήτη: Φιστίκια Αιγίνης

Τα άτομα με προ διαβήτη που έτρωγαν καθημερινά φιστίκια Αιγίνης παρουσίασαν σημαντική μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ενώ υπήρχαν βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο το σώμα τους επεξεργαζόταν την ινσουλίνη και τη γλυκόζη, σύμφωνα με μια μελέτη στο Diabetes Care. Επίσης φάνηκε μείωση στη φλεγμονή και αύξηση της γλυκαγόνης πεπτιδίου 1, μιας ορμόνης που βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα.

 

Πηγή: wefit.gr

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new