FUELED

Search Our Site

«Πράσινη Κόλαση»

To καινούριο RS3 sedan, το πανίσχυρο τετρακίνητο μοντέλο της Audi με τους 400 ίππους, συνέτριψε το ρεκόρ γύρου στη θρυλική πίστα του Nurburgring Nordschleife στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων.

Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο επαγγελματίας οδηγός της Audi Sport, Frank Stippler. O Γερμανός κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 20.832 μέτρων στη δυσκολότερη και πιο απαιτητική πίστα του κόσμου, σε χρόνο 7 λεπτά, 40 δευτερόλεπτα και 748 δέκατα.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση άνηκε στο Renault Megane RS Trophy-R με 7:45.389. Αυτό σημαίνει πως το Audi RS3 Sedan ήταν ταχύτερο στην περιβόητη «Πράσινη Κόλαση» κατά 4,64 δευτερόλεπτα.


Το ρεκόρ επετεύχθη τον περασμένο Ιούνιο και το αυτοκίνητο ήταν εργοστασιακών προδιαγραφών. Όπως αναφέρει η Audi, η μόνη αλλαγή εντοπίζεται στα ελαστικά, τα οποία ήταν τα ημισλίκ Pirelli P Zero Trofeo R με προσαρμοσμένη πίεση αέρα.

Θυμίζουμε πως, το Audi RS3 Sedan τροφοδοτείται από τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα ισχύος 400 ίππων και 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου και του συστήματος quattro. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Με το πακέτο RS Dynamic ανεβαίνει στα 290 χλμ./ώρα.

 

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new