COREfit

Search Our Site

Υπάρχει ΕΝΑΣ και μόνος λόγος να πάψεις να ξαναγεμίζεις τα πλαστικά μπουκάλια νερού. Δες ποιος!

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η επαναχρησιμοποίηση ενός πλαστικού μπουκαλιού νερού είναι μια τεράστια οικολογική πράξη προς την ανθρωπότητα και το περιβάλλον.

Εξάλλου, γιατί να πετάμε το μπουκάλι αφού μπορούμε να το ξαναγεμίσουμε; Εκτός αυτού, το νερό κάνει καλό στο σώμα και την υγεία μας.

 

Ωραία όλα αυτά, όμως υπάρχει ΕΝΑΣ και μόνος λόγος να πάψεις να ξαναγεμίζεις τα πλαστικά μπουκάλια νερού: Μελέτες δείχνουν ότι η επαναχρησιμοποίησή τους μπορεί να έχει κάποιες σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

 

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Cosmo, η λήψη ενός μεγάλου μπουκαλιού που χρησιμοποιείς για μια εβδομάδα χωρίς να το πλένεις ισοδυναμεί με το να γλύφεις το κάθισμα της τουαλέτας. Ναι, σωστά διάβασες. Το Treadmillreviews.net εξέτασε πλαστικά μπουκάλια νερού που ένας αθλητής είχε ξαναγεμίσει για μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν απίστευτα. Σύμφωνα με αυτά ένα μόλις από τα μπουκάλια νερού είχε περισσότερες από 900.000 αποικίες μικροβίων ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο. Αυτό μάλιστα είναι παραπάνω και από το μέσο κάθισμα τουαλέτας.

 

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 60% των μικροβίων που βρέθηκαν ήταν ικανά να μας αρρωστήσουν. Έτσι, αν είσαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που επαναχρησιμοποιούν συχνά τα μπουκάλια νερού και νιώθεις άρρωστος, ψάξε στο πλαστικό σου μπουκάλι.

 

Ωστόσο, για να μην σε τρομοκρατήσουμε να τα λέμε κι αυτά: η μελέτη δεν συνέκρινε τα βακτηρίδια από αυτά τα άπλυτα μπουκάλια με αυτά από μια φιάλη νερού που πλύθηκε και ξαναγεμίστηκε κανονικά, έτσι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε σωστά τα ευρήματα αυτής της μελέτης. Μπορούμε όμως να πλένουμε τα μπουκάλια ή να χρησιμοποιούμε παγούρια που επίσης με καλό πλύσιμο μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. 

 

Φίλια Μητρομάρα

 

Πηγή: wefit.gr

 

 

facebookr icon newtwitter icon newinstagram0icon new